Qui Gong som kristen Bøn

Qui Gong er blevet kristnet.
Det skete, da de østerlandske teknikker og bevægelser faldt i hænderne på Inge Merete Gross

‘ Qui’ betyder livserergi. Det er et andet ord for Helligånd, for Guds Ånd, som holder dig i live.
‘Gong’ betyder arbejde eller bevægelse. Når du beder Qui Gong, lader du således Guds Ånd arbejde og bevæge dig.

Det er nu mange år siden, Inge Merete på en retræte ledet af Sr. Angela Rammé lærte Qui Gong bevægelserne. Hun døjede på det tidspunkt med et piskesmæld efter en påkørsel bagfra på motorvejen. Et års fysioterapi havde ikke hjulpet; men på retræten fik hun det tydeligt bedre. Da hun kom hjem fortsatte hun derfor med øvelserne, og efter kort tid var generne efter piskesmældet forsvundet.

Dog gik det med Qui Gong, som det gør med så meget, det gled lige så stille ud igen. Og efter nogle dage uden Qui Gong, vendte piskesmældet tilbage. Inge Merete indså da, at hvis hun ville kunne dreje hovedet, måtte Qui Gong blive en fast del af hendes hverdag. Hun begyndte da at rette alle bevægelserne mod Gud, at give dem til Ham. Der opstod en dialog. Qui Gong blev til bøn. Kristen bøn.

I sin oprinelige form er Qui Gong for sjælen og kroppen. Men mennesket består af både krop, sjæl og ånd. I Inge Meretes version tilgodeses alle tre aspekter.

Da bønnen blev integreret, fortæller hun, blev Qui Gong for mig en ny måde at møde Gud på. En måde at give plads til Gud – inden i mig. En måde at lade Gud arbejde i mig.

Med kroppen gør du nogle enkle og langsomme bevægelser, som styrker din smidighed, din balance, din koordinationsevne, koncentration m.v.
Desuden har hver bevægelse har et navn, som din sjæl kan finde hvile i: Blomsten, Bølgen, Vindmøllen etc
Og i disse bevægelser, i disse billeder, kan du møde Gud.

I Qui Gong som bøn inviterer du bevidst Gud ind i din krop. Og så er det pludselig ikke længere dig, der gør øvelserne. Det er ikke længere dig, der trækker vejret, men Gud, som arbejder i dig. Bærer dig som bølgen. Bevæger dig som vindmøllen. Løfter dig som havmågen…

Da krop, sjæl og ånd er en helhed, kan du også godt gå ud fra, at spændinger i kroppen indikerer, at du også har spændinger i livet som helhed – og altså også i dit Guds-forhold.
I Qui Gong løsnes knuder, så Guds Ånd får friere løb.

Og fordi Gud er mere end en tanke, ønsker han frit løb i mere end dit hoved.
Han ønsker HELE dig.

Ved I ikke, at I er Guds tempel, og at Guds ånd bor i jer?
Hvis nogen ødelægger Guds tempel, skal Gud ødelægge ham.
For Guds tempel er helligt, og det tempel er I
.
1 Kor 3,10-17