Ignatius’ Åndelige Øvelser

– Ansøgningsskema finder du nederst

Ignatius af Loyolas åndelige øvelser, også kaldet exercitier – eller 30-dages retræte, er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.

Siden 2015 har jeg haft den store glæde i samarbejde med Joachim Grün at tilbyde denne form for retræte en til to gange årligt på Solåsen Pilegrimsgård.

Du vil således blive taget hånd om af to erfarne vejledere. Vi er begge teologer. Joachim er tysk-født med indgående kendskab til Martin Luther. Inge Merete har en mastergrad i sjælesorg og erfaring fra 17 år som sogne- og arresthuspræst.

Det ligger os begge på hjerte, at øvelserne – efter Ignatius anvisning – tilpasses den enkelte. Det er således ikke dig, der skal tilpasse dig retræten; men retræten, der tilpasses dig i det tempo på den vej, som Gud har lagt til rette for netop dig.

For at fastholde denne individualitet tilbyde vi max 8 pladser!
Og du kan forvente at beholde den samme vejleder igennem hele forløbet.

Hvor?

Solåsens Pilegrimsgård ligger smukt med en storslået udsigt over Oslofjorden, hvor du også kan bade. Og det er nemt at komme fra lufthavnen med enten flybus eller tog.

Hvordan?

Det er vigtigt for os, at retræten tilrettelægges individuelt, så det ikke er dig, der skal tilpasse dig exercitierne, men exercitierne, der skal tilpasses dig.

Hvornår?

Hele forløbet strækker sig over 30 dage fordelt med 3 x 10 dage, som normalt gennemføres i løbet af et år. Men det kan også strække sig over længere tid, og du bestemmer selv, om du vil begynde vår eller høst.

08.-19. april 2024
12.-23. august 2024
28. april – 09. maj 2025
18.-29. august 2025

Ankomst den første dag kl. 15.00-16.00
Afrejse den sidste dag kl 10.00

Hvor meget?

Pris pr. modul: 10.000 – 12.000 NOK
– alt efter betalingsevne.

For hvem?

For at blive optaget er det nødvendigt, at du er fortrolig med åndelig vejledning og stilleretræter over længere tid.
Hvis ikke du har erfaring med åndelig vejledning og stille retræter, anbefaler vi, at du anmoder om blot at deltage de første eller de sidste 5 dage.

Desuden reserverer vi også enkelte pladser til de, der allerede har gennemført alle 30 dage; og som ønsker at fordybe sig yderligere.

Indhold

Ignatius’ exercitier – også kaldet Åndelige Øvelser – har 4 aktører:
Ignatius af Loyola, som har udarbejdet øvelserne.
Vejlederen, som fortolker og formidler dem igennem en daglig samtale.
Exercitanden, som gennem samtale og 4-5 daglige bønner bevæger sig igennem øvelserne.
Gud, som aktivt leder processen.

30 dage med bøn og refleksion vil:
– integrere dit liv og din tro
– uddybe og styrke din kontakt med Jesus
– hjælpe dig til at fokusere på det væsentlige i dit liv

Ofte fører de også til en form for indre healing og en afklaring og dybere forståelse af Guds vej for dig.

Dagsrytme

Hver dag vil du have en personlig samtale med din vejleder (Joachin Grün eller mig). Vi vil opfordre dig og give dig stof til 4–5 daglige bønsperioder. Disse perioder kan vare op til en time hver. Desuden vil der være fælles morgenbøn for krop, sjæl og ånd (QuiGong inspireret), stille middagsbøn og en daglig nadvergudstjeneste.

Ret til ændringer forbeholdes!

En tidligere deltager skriver:

Det er dejligt, at I vil gentage successen på Solåsen. Det gør mig dybt taknemmelig at tænke på, hvad vi dér har fået. Selv har jeg fået et personligt forhold til de bibelske tekster, jeg mediterede over og derigennem en tættere relation til Jesus Kristus. Kort sagt et fordybet åndsliv.Jeg føler, at jeg er blevet mere mig selv, er blevet mere rummelig og mere  nærværende, og min relation til mine nærmeste er forbedret.

Det smukkeste og mest vigtige er sket mellem min kone og mig. Hun siger, at jeg er begyndt at se på hende på en måde, som hun altid har ønsket, at jeg ville se hende, og hun har lagt mærke til mit nærvær. Især forundres hun over mit nærvær i samværet med vore børnebørn. Hun ser igen den mand, hun i sin tid forelskede sig i.

Så jeg vil varmt anbefale 30 dages retræte på Solåsen med Inge Merete og Joachim. Når jeg ser tilbage, ved jeg godt, hvad det var i forløbet, der førte til denne forvandling, men det kan egentlig ikke forklares. Man må opleve det selv.

Anmodning om ansøgningsskema

Som emne kan du skrive: Exercitier
I beskeden anmoder du om et ansøgningsskema til exercitierne.

Vi ser frem til at høre fra dig!