Qui Gong som Bøn

Du består af krop, sjæl og ånd.
Og når du beder Qui Qong, gør du noget godt for både din sjæl, din krop og din ånd.
‘ Qui’ betyder livserergi. Det er et andet ord for Helligånd, for Guds Ånd, som holder dig i live.
‘Gong’ betyder arbejde eller bevægelse. Når du beder Qui Gong, lader du Guds Ånd arbejde i dig og bevæge dig.

Det er nu 5 år siden, jeg på en retræte ledet af Sr. Angela Rammé lærte Qui Gong bevægelserne. Jeg døjede på det tidspunkt med et piskesmæld efter en påkørsel bagfra på motorvejen. Et års fysioterapi havde ikke hjulpet; men på retræten fik jeg det tydeligt bedre. Da jeg kom hjem fortsatte jeg derfor med øvelserne, og efter kort tid var generne efter piskesmældet forsvundet.

Dog gik det med Qui Gong, som det gør med så meget, det gled lige så stille ud igen. Men efter nogle dage uden Qui Gong, vendte piskesmældet tilbage. Jeg indså, at hvis jeg ville kunne dreje hovedet, måtte Qui Gong blive en fast del af min hverdag. Og herefter var det bønnerne langsom begyndte at vokse ud af bevægelserne. Det var ikke noget, jeg besluttede. De kom bare.

I sin oprinelig form er Qui Gong for sjælen og kroppen. Men da bønnen kom til, blev det for mig en ny måde at møde Gud på. En måde at give plads til Gud – inden i mig. En måde at lade Gud arbejde i mig.

Med kroppen gør du nogle enkle og langsomme bevægelser, som styrker din smidighed, din balance, din koordinationsevne etc. Og hver bevægelse har et navn, som din sjæl kan finde hvile i: Blomsten, Bølgen, Vindmøllen…
Og i disse bevægelser, i disse billeder, kan du møde Gud.
I Qui Gong som bøn inviterer vi bevidst Gud ind i kroppen. Og så er det pludselig ikke længere er dig, der gør øvelserne. Det er ikke længere dig, der trækker vejret, men Gud, som arbejder i dig. Bærer dig som bølgen. Bevæger dig som vindmøllen. Løfter dig som havmågen…

Og da krop, sjæl og ånd er en helhed, kan du godt gå ud fra, at spændinger i kroppen indikerer spændinger i livet som helhed – også i dit Guds-forhold.
I Qui Gong løsnes knuder, så Guds Ånd får friere løb.

Og fordi Gud er mere end en tanke, ønsker han frit løb i mere end dit hoved.
Han ønsker HELE dig.

Ved I ikke, at I er Guds tempel, og at Guds ånd bor i jer?
Hvis nogen ødelægger Guds tempel, skal Gud ødelægge ham.
For Guds tempel er helligt, og det tempel er I
.
1 Kor 3,10-17