Udgivet i Skriv en kommentar

Det tager tid at blive helt klar…


Da Jesus gik langs Galilæas Sø, så han to brødre, Simon kaldet Peter og hans bror Andreas, i færd med at kaste net i søen; for de var fiskere. Han sagde til dem: »Kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til menneskefiskere.« De lod straks garnene være og fulgte ham. (Matt 4,18–20)

Men hvor sandsynligt er det lige, at to mænd rejser sig og forlader alt, hvad de ejer, bare fordi en fremmed kommer og siger: ”Følg mig!”

Men det var heller ikke sådan, det foregik. Fra Johannesevangeliet ved vi, at Andreas først var discipel af Johannes Døberen og allerede havde besøgt Jesus (Joh 1,35ff). Siden mødte begge brødrene Jesus flere gange, og da Jesus så endelig en dag beder dem om at gå med, er de helt klar.

At blive fortrolig og få tillid til Jesus er for de fleste en proces over tid. Det begynder som regel med nysgerrighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *